Skal du en tur i rummet?

Der er noget ved rumrejser, der bare får fantasien til at løbe løbsk. Det er trods alt den sidste grænse. At udforske rummets enorme tomhed er noget, der har fascineret mennesker i århundreder, og det ser ikke ud til, at den fascination forsvinder foreløbig.

Efterhånden som teknologien udvikler sig, gør vores evne til at udforske rummet det også. Vi er nu i stand til at sende sonder til andre planeter og endda ud af vores eget solsystem. Og hvem ved, hvad vi vil kunne gøre i fremtiden? Måske vil vi en dag være i stand til at sende mennesker på interstellare rejser eller endda etablere kolonier på andre planeter.

Uanset hvad fremtiden bringer, er der én ting, der er sikker: Rumrejser er fascinerende og spændende. Det er en chance for at udforske det ukendte og opdage nye verdener og civilisationer. Så hvis du føler dig eventyrlysten, hvorfor så ikke selv vove dig ud i rummet? Det vil helt sikkert blive en uforglemmelig oplevelse.

Hvor mange har været i rummet?

Der har i alt været 556 mennesker i rummet i begyndelsen af 2018. Dette omfatter astronauter, kosmonauter og taikonauter. Den første person i rummet var Yuri Gagarin, som blev sendt i kredsløb den 12. april 1961. Den seneste person, der rejste i rummet, var Scott Tingle, der blev sendt ud i rummet den 17. december 2017. Der har i alt været 382 personer fra USA i rummet, herunder både NASA-astronauter og private borgere, der har fløjet på Soyuz-missioner. Rusland har sendt flest mennesker ud i rummet med i alt 174 kosmonauter. Kina har sendt 34 taikonauter ud i rummet. Andre lande med repræsentation omfatter Canada (12), Frankrig (11) og Italien (10).

indlæg du måske vil kunne lide