Vi høres ved – eller gør vi?

Da menneske blev udviklet var det smart-udvikling. Vi blev udstyret ikke med en sans. Ikke med to sanser. Ikke med tre sanser. Ikke med fire sanser. Men med hele FEM sanser. Smage, røre, lytte, se og lugte. Disse fem sanser arbejder sammen om at give os informationer om omgivelserne. Tilsammen hjælper de os med at give danne os et helhedsindtryk. Svigter en af disse sanser, mister vi en del af helheden. Mange siger, at når én sans svigter, så kompenserer de andre sanser. Om det giver det samme helhedsbillede, kan man tvivle på, og det er derfor vigtigt at passe på sine sanser. Link

Høresansen

Enkelte er født uden høresansen, men de fleste af dem, der mister hørelsen, eller dele af den, gør det med alderen. Det er ikke altid, at de selv bemærker det. Ofte kan det være familie og venner, der opdager det, når de skal gentage ord og sætninger. Mange mennesker bliver trætte af ikke at blive hørt samt at gentage. Det kan derfor gå ud over det sociale liv, når et menneske mister hørelsen. Derfor er det vigtigt at få sine kære med til et hørecenter, der kan lave en høretest.

Tryg høretest

Dansk HøreCenter er en hørecentral, der tilbyder gratis høretest. Er man nysgerrig på en høretest eller lige vil tjekke, om man er i målgruppen, så tilbyder Dansk HøreCenter en gratis onlinetest på deres hjemmeside. Er uheldet ude, og hørelsen er begyndt at svigte, så kan Dansk HøreCenter også tilbyde et høreapparat på prøve gratis i 30 dage.

Få hørelsen tilbage

At miste sin hørelse kan være frustrerende og ensomt. Man kan se, at de andre har noget tilfælles, som man ikke selv har, og man forstår ikke, hvad det er. Heldigvis kan det oftest behandles. I dag lever ca. 800.000 danskere med nedsat hørelse. Det er en del, men heldigvis er der hjælp at hente hos Dansk HøreCenter.

indlæg du måske vil kunne lide