De forskellige personlighedstyper

Det er ingen hemmelighed, at mennesker er forskellige. Vi har alle vores egne unikke særheder, vaner og interesser, som gør os til den, vi er. Men vidste du, at disse forskelle faktisk kan inddeles i forskellige personlighedstyper? I dag vil vi udforske de forskellige personlighedstyper, og hvad der gør hver enkelt type til noget særligt.

De fire personlighedstyper

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) er en velkendt personlighedsvurdering, der klassificerer folk i en af 16 forskellige personlighedstyper. Disse personlighedstyper er baseret på fire forskellige præferencer.

Introversion vs. Extraversion: Får du energi fra at være sammen med andre mennesker eller fra at være alene?

Fornemmelse vs. Intuition: Foretrækker du at fokusere på det her og nu eller på mulige fremtidsscenarier?

Tænkning vs. Følelse: Træffer du beslutninger på baggrund af logik eller på baggrund af følelser/værdier?

At dømme vs. at opfatte: Foretrækker du at have tingene planlagt eller at følge med strømmen?

Her er et hurtigt overblik over hver af de 16 personlighedstyper 

  • INTJ (“Arkitekten”): INTJ’er er logiske og analytiske og leder altid efter måder at forbedre systemer og processer på. De er strategiske tænkere, der ofte er på forkant med udviklingen.
  • INTP (“Logikeren”): Ligesom INTJ’er er INTP’er logiske og analytiske tænkere. De er dog mere interesserede i at udforske nye idéer end i at gennemføre dem. INTP’er beskrives ofte som “out-of-the-box”-tænkere.
  • ENTJ (“Kommandanten”): ENTJ’er er fødte ledere, der er selvsikre og beslutningsdygtige. De er naturlige problemløsere, der trives i hurtige miljøer.
  • ENTP (“Debattøren”): ENTP’er er overtalere med en god tunge, der elsker intet mere end en god debat. De er charmerende, slagfærdige og altid klar til at tage imod en udfordring 
  • INFJ (“Advokaten”): INFJ’er er blide sjæle, der har en dyb kilde til medfølelse og empati for andre. De er stille og rolige præsterende mennesker, der ofte går ud over det sædvanlige for at

Som du kan se, er der stor mangfoldighed blandt de forskellige personlighedstyper! I moderne sammenhæng, bruger man noget der bliver kaldt for en disc analyse. Der er ikke to mennesker, der er helt ens, men ved at forstå personlighedstyperne kan vi bedre forstå os selv og vores omgivelser. Hvilken type er du? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor! De forskellige personlighedstyper er noget der kan være fedt at holde styr på. Det hjælper på at man kan forstå sin egen og andres adfærd i alle forskellige sammenhæng af ens dag.

indlæg du måske vil kunne lide