Hvad er der på menuen til julefrokost i Danmark?

Hvis du er på udkig efter en traditionel julefrokost med et dansk twist, skal du ikke lede længere! Her er nogle af de mest populære retter, der serveres i de danske hjem den 25. december.

Rågbrødssuppe
Rugbrødssuppe, eller rugmelssuppe, er en tyk og solid suppe, der traditionelt laves med rester af rugbrød, bacon, løg og kartofler. Denne velsmagende suppe er perfekt til en kold vinterdag, og den vil helt sikkert fylde dig!

Frikadeller
Frikadeller er danske kødboller lavet af hakket svinekød, kalvekød eller oksekød. De serveres typisk med kogte kartofler og sovs, hvilket gør dem til den perfekte trøstende ret at nyde på en vinterdag.

Risalamande
Risalamande er en cremet risengrød, der traditionelt serveres som dessert juleaften. Den er lavet af kogte ris, mælk, fløde, sukker og vaniljeekstrakt, og den er ofte toppet med mandelskiver og kirsebær. Risalamande er den perfekte måde at afslutte julefrokosten på!

Hvis du leder efter noget anderledes at servere til julefrokosten i år, hvorfor så ikke prøve en af disse traditionelle danske retter? rugbrødssuppe, frikadeller og risalamande vil helt sikkert behage dine gæster (og dig selv!) Og hvem ved – måske starter du en ny tradition i dit eget hjem! Danmark elsker kristendommens traditioner. Også ting som barnedåb er noget familier ser frem til. Hvor der ofte bliver sørget for catering barnedåb.

Hvordan er juletiden i Danmark?

Julen i Danmark er en magisk tid på året. Landet er pyntet med festlige lys, og hjemmene er pyntet med hyld og stedsegrønne grene. Der findes julemarkeder rundt om i landet, hvor de lokale samles for at købe julelækkerier og dekorationer. Juleaftensdag deltager familierne ofte i gudstjenester eller synger julesange sammen, inden de nyder en traditionel julemiddag. Populære retter er bl.a. stegt and, stegt svinekød, kartofler og grønkål og selvfølgelig det klassiske danske rugbrød. Efter middagen er det tid til at åbne gaver! På juledag er der normalt en stor familiesammenkomst med masser af mad, musik og dans.

indlæg du måske vil kunne lide